De Nederlandsche Golf Sociëteit: wie zijn we en hoe werkt het?

Terug naar home

De Nederlandsche Golf Sociëteit: wie zijn we en hoe werkt het?

De NLGS bestaat sinds 2014 en biedt 4 abonnementen aan waarmee golfers 12 maanden lang, elke maand 9, 18 of 36 holes kunnen spelen met een e-voucher. Deze e-voucher wordt op 38 golfbanen geaccepteerd. De NLGS is ontstaan uit de behoefte van golfers om op verschillende banen te spelen. In 2023 genieten 980 abonnees elke maand van hun ronde(n) golf, zij spelen elke maand in totaal zo'n 1100 keer. Ongeveer 30% van onze abonnees is lid van een golfbaan en gebruikt het abonnement om een keer extra te spelen.
Je bent welkom, kijk voor meer informatie over de banen en de abonnementen op deze website.

Hoe werkt het:
✅ Voorbeeld: ons populairste jaarabonnement is het 1 x 18 holes per maand abonnement van €420,-. Je ontvangt elke maand één 18 holes e-voucher in jouw NLGS account en deze kun je vastleggen om op een golfbaan te spelen.
✅ Je sluit een standaard jaarabonnement van 12 maanden op deze website af (klik op ‘Abonnementen’ en volg de stappen) en je betaalt deze met iDeal. Je kunt op elk moment instappen. De NLGS heeft geen kalenderjaar en abonnementen worden NIET automatisch verlengd.
✅ Als abonnementhouder zie je in het online portaal mijn.nlgs op welke datum en op welke baan er vouchers vrij zijn. Een e-voucher leg je met een paar muisklikken vast. Deze e-voucher wordt de dag voordat je gaat spelen naar de baan gemaild, uitprinten is niet nodig.
✅ Elke 1e van de maand staat jouw e-voucher klaar in Mijn.NLGS, deze kun je al 15 dagen van te voren reserveren. Bijv. wil je op op 22 december gaan spelen, dan kun je de e-voucher al vastleggen op 8 december. Na het vastleggen van de e-voucher in mijn.nlgs, boek je een starttijd, dat kan (behalve op 3 van de 38 banen) 14 dagen van tevoren.
✅ De e-voucher annuleren dat kan, MAAR WEL EEN DAG VAN TEVOREN vóór 20.00u. Annuleer ook de starttijd op de baan. Dus gereserveerde e-voucher voor morgen kan vandaag geannuleerd worden tot 20.00u vanavond. Na 20.00u wordt de gereserveerde e-voucher naar de golfbaan gemaild. De voucher is dan in gebruik en wordt afgerekend met de baan.
✅ Op alle banen waarmee we samenwerken, zijn er elke dag meerdere e-vouchers beschikbaar. De kalender in mijn.nlgs geeft dagelijks duidelijk aan waar er vouchers gereserveerd kunnen worden (datumblokje in de kalender is dan groen).
✅ Op 32 banen kun je elke dag spelen, mits er een starttijd beschikbaar is. Op slechts 4 van de 38 golfbanen gelden daluren, op 2 banen kun je elke dag na 13.00u starten i.v.m. clubactiviteiten. In mijn.nlgs kun je deze Baaninformatie eenvoudig zien.
✅ Onze member get member actie geldt ook in 2024: als je met je partner/golfmaatje lid wordt, ontvang je allebei een bonusvoucher kado waarmee je een keer extra kunt spelen tijdens de looptijd van het abonnement. Mail jullie naam door naar klantenservice@nlgs.nl en dan ontvang je een ontvangstbevestiging.

De spelregels in het kort:
✅ In mijn.nlgs reserveer je een e-voucher, een starttijd maak je telefonisch of online. Op 35 banen geldt dat je 14 dagen van tevoren een starttijd mag boeken, op 3 banen geldt dat je een week van tevoren mag bellen voor een starttijd.
✅ De baan ontvangt op de speeldag jouw e-voucher per mail, uitprinten is niet nodig.
✅ Kosteloos annuleren kan altijd, maar wel uiterlijk vóór 20.00u 's avonds de dag vóórdat je gaat spelen. Bijv. heb je een voucher voor morgen en je kunt niet golfen, annuleer deze dan vanavond voor 20.00u, dan kun je de voucher weer gebruiken op een andere dag in de maand. Annuleer je na 20.00u, dan is de voucher verbruikt. Bij het annuleren van de voucher graag ook de baan bellen om jouw starttijd te annuleren.
✅ Als er sprake is van een baansluiting op de speeldag door regen of sneeuw, dan krijg je de voucher terug als je diezelfde dag een mail stuurt naar klantenservice@nlgs.nl.
✅ Lukt het niet om te spelen en is de maand voorbij, dan vervalt de voucher. Een ongebruikte voucher (bijv. vakantie of ziekte) wordt niet doorgezet naar de volgende maand. Het NLGS abonnement blijft ook aantrekkelijk qua prijs als je een keer een voucher niet gebruikt.
✅ Meer info: bekijk dan onze Veel Gestelde Vragen (onder aan deze pagina) of bel 06-10333099 (ook voor een whatsapp bericht)