Over ons

Over De Nederlandsche Golf Sociëteit

Het bedrijf
De Nederlandsche Golf Sociëteit (NLGS) wordt geleid door Maurits van der Goes en Mariëlle Vettorato-Dorrestein. Zij hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven in- en buiten de golfbranche, en delen een passie voor golf. De producten en diensten die de NLGS sinds 2014 aanbiedt, zijn een innovatie op het traditionele golflidmaatschap. De aanleiding hiervoor was de eigen observatie dat clubs minder leden aantrekken en veel golfers in onze omgeving minder vaak spelen dan ze zouden willen. Uit onderzoeken van onder andere NGF werd duidelijk dat golfers vaak behoefte hebben aan de vrijheid om op meerdere banen te kunnen spelen, dat men greenfees in veel (weers)omstandigheden te duur vindt en dat men niet vaak genoeg speelt om een lidmaatschap op een golfbaan te verantwoorden. Met deze kennis zijn wij gaan kijken naar een abonnementsvorm die aansluit op deze wensen. Het antwoord kwam uit de wereld van personeelsverenigingen waar men al decennia lang onderling contributie heft om bedrijfskaarten op verschillende golfbanen aan te schaffen, die gezamenlijk worden gebruikt. Ons bedrijfsmodel is in de basis hetzelfde. Begin 2020 heeft de NLGS bijna 600 abonnementhouders en zij kunnen golfen op 40 verschillende golfbanen.

Het business model
De Nederlandse Golfsociëteit koopt capaciteit of teetimes in bij golfbanen en geeft deze in de vorm van beperkt speelrecht door aan haar klanten. Wij monitoren het verbruik van het speelrecht en stemmen de benodigde capaciteit in overleg met de banen af op de behoefte van onze klanten. Wanneer er zich bijvoorbeeld 200 klanten van De Nederlandsche Golf Sociëteit in de regio Amsterdam bevinden, zal De Nederlandsche Golf Sociëteit tweemaal zoveel capaciteit afnemen in de regio Amsterdam als wanneer er zich 100 klanten in regio Amsterdam bevinden. Op die manier bewaken wij de verhouding tussen speelrecht en spelers.

De toekomst
Het afstemmen van de behoefte van onze klanten en het inkopen van capaciteit is een zeer dynamisch proces. Met een golfabonnement bent u klant van De Nederlandsche Golf Sociëteit. U bent daarmee geen klant van de golfbaan, maar een gast op de dagen dat u daar speelt. Zodoende kunnen golfbanen geen informatie verstrekken over abonnement gerelateerde zaken. U kunt echter altijd contact met ons opnemen in geval van vragen op klantenservice@NLGS.nl of via 06-10333099. Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

De Nederlandsche Golf Sociëteit

Maurits van der Goes
Mariëlle Vettorato-Dorrestein