Review: herfst op Stippelberg in Bakel!

Terug naar home

Review: herfst op Stippelberg in Bakel!

De weersvoorspellingen zijn zoals onze golfprestaties de laatste tijd: afwisselend mooi en soms om in een hoekje met een (les)boekje weg te kruipen. We gaan ons deze keer wagen op de Championship- en Executive Course van de Stippelberg in Bakel. 30 september en 1 oktober vallen op vrijdag en zaterdag, kan het mooier? Optimale inzet van de NLGS vouchers en nog één zelf bijboeken waarmee we alle banen bezoeken.
In samenwerking met de Stippelberg en NLGS is alles vooraf snel en helder geregeld. De geadviseerde B&B is het kersje op de taart. Niks staat ons in de weg om te genieten, nou ja het onvoorspelbare herfstweer misschien. Vooraf wegdromend in de toch even aanwezige zon bedenken we hoe weinig slagen we nodig zullen hebben. Zouden we alle drie een “super Friday” meemaken?
Al snel ontdekken dat we die illusie kunnen vergeten. De greens zijn verraderlijk, de weg er naar toe zit vol onverwachte wendingen. Zelfs dreig ik even op een verkeerde baan terecht te komen. Gelukkig kan ik de plotselinge verblindende zon de schuld geven en verlies ik geen slag. Temeer omdat ik door ervaren Stippelbergers op zijn Brabants vriendelijk geadviseerd wordt welke kant op te slaan. “Winnen doe je samen” staat er niet voor niets bij onze thuisbasis Papendal.
Aan het eind van onze tweedaagse stellen we vast dat de Championship tweede negen het meest uitdagend was. Wat betreft lengte, aanvliegroutes en de hagelbuien die ons daarbij tijsterden. Dus geen baan om zo maar even te lopen. Volgend jaar gaan we weer! De NLGS vouchers voorkomen de rondjes rond de kerk en geven ons weer verbeterhuiswerk voor de rest van de herfst.
Gerlof, Geurt en Abe