Informatie voor golfbaanmanagers en golfbaanexploitanten

Terug naar home

Informatie voor golfbaanmanagers en golfbaanexploitanten

De Nederlandsche Golf Sociëteit stelt zich graag aan je voor.

De NLGS wordt geleid door Maurits van der Goes en Mariëlle Dorrestein. Wij hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven in en buiten de golfbranche en we delen een passie voor golf.
De NLGS bestaat sinds 2014 en is ontwikkeld vanuit de behoefte van golfers om op verschillende golfbanen te spelen. Met het jaarabonnement dat De NLGS aanbiedt, kunnen vrije golfers en clubleden elke maand golfen op een baan naar keuze met een e-voucher. Ongeveer 30% van onze abonnees is clublid en gebruikt ons abonnement om een keer extra in de maand op een andere baan te golfen. In november 2023 heeft De Nederlandsche Golf Sociëteit 980 abonnees die elke maand één of twee ronden golfen op 38 verschillende golfbanen waarmee De NLGS samenwerkt.

Het business model van De NLGS
Ons bedrijfsmodel is in de basis hetzelfde als personeelsgolfverenigingen die al decennia lang bestaan. Deze verenigingen vragen contributie aan hun golfende personeelsleden en hiermee wordt op golfbanen teetimes of bedrijfskaarten aangeschaft, waarmee het personeel kan golfen op verschillende banen. De Nederlandse Golf Sociëteit koopt capaciteit (bedrijfskaarten, teetimes of greenfee-pakketten) in bij golfbanen en geeft dit door aan de klant in de vorm van een jaarabonnement met beperkt speelrecht.
Beperkt speelrecht houdt in dat de NLGS speler niet altijd op zijn/haar voorkeursdag, voorkeursbaan, gewenste tijdstip of met bepaalde flight-grootte kan spelen. Daarbij is de agenda van de baan altijd leidend. Beperkt speelrecht houdt ook in dat de speler beperkt is in het aantal keren dat hij/zij op mag spelen op één dezelfde baan.
We hebben met de golfbanen verschillende afspraken over het aantal spelers dat per dag mag komen spelen met e-voucher: dit varieert van 4 tot 10 vouchers per dag, dit is afhankelijk van onze inkoop en de wens van de baan. Gemiddeld spelen er 35 golfers per dag verdeeld over 38 banen. Elke maand zijn dat er ongeveer 1100 .

De NLGS golfer
Een NLGS abonnementhouder ontvangt 12 maanden lang elke maand een e-voucher in zijn account in mijn.nlgs. Deze is naam, datum en baan gebonden. Elke maand kan hij/zij een e-voucher reserveren om op een golfbaan te spelen. Na het vastleggen van de e-voucher boekt de speler een starttijd. Mijn.NLGS is ons online digitale reserveringsplatform, hierin worden alle e-vouchers gereserveerd en geregistreerd. De NLGS monitort per dag, week en maand de uitgifte van de vouchers en stemt de benodigde capaciteit af met de golfbanen. Mijn.nlgs stuurt voor de speeldag de golfbaan per mail de e-vouchers van de NLGS spelers die op komen spelen.

De kracht van De Nederlandsche Golf Sociëteit: Wat doet De NLGS voor uw golfbaan?
- NLGS brengt elke maand meer dan 1000 golfers naar 38 golfbanen. Zomer of winter, onze golfers spelen hun ronden en maken graag gebruik van de 19e hole.
- De NLGS golfer rijdt vaak wat verder naar een golfbaan en maakt er een dagje uit van. De gemiddelde NLGS golfer besteedt zo’n €30,- in de horeca en/of in de shop.
- Wij zetten golfspelers in beweging door middel van een uniek e-vouchersysteem. Daarnaast spelen onze golfers vaak een keer extra met greenfee of ze nemen een greenfeespeler mee.
- Regelmatig worden NLGS spelers als het abonnement afgelopen is, lid van een golfbaan waarmee we samenwerken.
- De NLGS promoot de golfbaan op de website en in mijn.nlgs waar bijna 1000 NLGS golfers actief nieuwsberichten lezen. Verder promoot De NLGS de baan in ongeveer 3000 nieuwsbrieven die maandelijks verstuurd worden. De NLGS heeft ook een grote social media community. Berichten van de golfbanen worden actief geliked en op verzoek van de baan gedeeld als er een event of ander belangrijk nieuws is.

Heb je vragen of het NLGS concept past bij jouw golfbaan? Wij zijn per telefoon en mail goed bereikbaar vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

De Nederlandsche Golf Sociëteit
Maurits van der Goes 0653264052 m.vandergoes@nlgs.nl
Mariëlle Dorrestein 0610333099 m.dorrestein@nlgs.nl

De Nederlandsche Golf Sociëteit B.V.
Maarnse Grindweg 30
3953 LW Maarsbergen
KVK nr. 69404666